YOĞURTTA PİŞEN BULGURLU KABAK

YOĞURTTA PİŞEN BULGURLU KABAK

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Pilavlık Antep Bulguru
  • 10-12 adet dolmalık kabak
  • 300 g kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 avuç bağ dereotu (isteğe bağlı)
  • 1 kilo yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 bardak su

YOĞURTTA PİŞEN BULGURLU KABAK DOLMASI NASIL YAPILIR?

    • 1.Kabakları oyun ve içine parmağınızla hafifçe tuz ve karabiber sürün.
    • 2.Kıyma, soğan, sarımsak, dereotu, tuz ve karabiberi zeytinyağı ile karıştırıp içinizi hazırlayın.
    • 3.Bu karışımla kabakların oyuklarını doldurun ve tencereye dizin.
    • 4.Üzerine suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
    • 5.Başka bir tencereye yoğurdu koyup, tuz, yumurta sarısı, zeytinyağı ve unu ekledikten sonra karıştırıp kısık ateşte, göz göz oluncaya kadar pişirin.
    • 6.Yoğurt kaynayınca altını kapatın, pişen dolmaya ilave edip, on dakika kadar pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.
    • 7.Zeytinyağında yakılmış nane ve pul biberi ilave edip servis edin
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Dolmaların içini oyduğunuzda parmağınızla kaya tuzu gezdirirseniz pişerken dolmanın sulanmasını önlersiniz.
    • Bulgur pirince göre daha fazla su çeken bir ürün olduğu için dolmaları çok sıkıştırmadan doldurmalısınız.
    • Yoğurdu pişirirken kesilmemesi için aynı yöne yavaş yavaş karıştırmaya özen gösterin.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.