TUTMAÇ ÇORBASI

TUTMAÇ ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaş Nohut

1 su bardağı haşlanmış Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek

1 su bardağı erişte

1 adet soğan

1 lt su

1 çay kaşığı tuz

2 tatlı kaşışı kuru nane

 

Terbiye için

2-3 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı un

 

TUTMAÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR? 

  1. Tencereye 1 lt su, haşlanmış yeşil mercimek ve nohut ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca erişte ekleyip az karıştırın. Erişte yumuşayana kadar pişirin.
  2. Ayrı bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve un ekleyip pürüzsüz olana dek karıştırın. Kaynamakta olan çorbadan bir kaç kaşık terbiye üzerine ekleyip karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi çorbayaya ilave edip karıştırın. Tuz ekleyin. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Naneli sos için sos tenceresine tereyağı ekleyip eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip rengi değişene kadar kavurun. Naneyi ekleyip 1-2 dk daha pişirip kaynayan çorbaya ekleyip karıştırın. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra çorbayı sıcak olarak servise sunun.

Püf noktası;

Çorba içerisinde nohut ve mercimeğin pişeceği süreyi hesaplayarak hafif dişe gelecek şekilde haşlayın. Çorbanın su miktarını kendi damak tercihinize göre ayarlayın. 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.