ANDALOZ ÇORBASI

ANDALOZ ÇORBASI

Pirinci haşlamak için

1 çay bardağı Hasata Osmancık Pirinç 

1.5 su bardağı su

 

Çorba için

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

1.5 yemek kaşığı domates salçası

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

6-7 su bardağı su veya tavuk suyu

 

Üzeri için

5-6 dal ince kıyılmış maydanoz

 

ANDALOZ ÇORBASI NASIL YAPILIR? 

  1. Hasata Osmancık pirinci kaseye alıp yıkayın. Tencereye 1.5 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerine pirinci ekleyin ve hafif dişe gelene kadar haşlayın. Ayrı bir tencereye tereyağı ekleyip eritin.
  2. Üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı ilave edip karıştırın. 2-3 dk sonra 6 su bardağı su veya tavuk suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  3. Toz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başlayınca haşladığınız pirinci suyunu süzerek ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kıvamını kontrol edin, gerekiyorsa su ilavesi yapabilirsiniz.
  4. 5-6 dk daha kaynattıktan sonra çorbayı kaselere alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servise sunun. 

Püf noktası

Çorbaya suyu eklerken topaklanmaması için sürekli karıştırmaya özen gösterin.

Su miktarını kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.