Pirinci haşlamak için
1 çay bardağı Hasata Osmancık Pirinç
1.5 su bardağı su
Çorba için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6-7 su bardağı su veya tavuk suyu
Üzeri için
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
ANDALOZ ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Hasata Osmancık pirinci kaseye alıp yıkayın. Tencereye 1.5 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerine pirinci ekleyin ve hafif dişe gelene kadar haşlayın. Ayrı bir tencereye tereyağı ekleyip eritin.
- Üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı ilave edip karıştırın. 2-3 dk sonra 6 su bardağı su veya tavuk suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Toz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başlayınca haşladığınız pirinci suyunu süzerek ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kıvamını kontrol edin, gerekiyorsa su ilavesi yapabilirsiniz.
- 5-6 dk daha kaynattıktan sonra çorbayı kaselere alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servise sunun.
Püf noktası
Çorbaya suyu eklerken topaklanmaması için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
Su miktarını kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.