ÖZBEK PİLAVI

ÖZBEK PİLAVI

Malzemeler

2 su bardağı Hasata Baldo Pirinç

Yarım kg kuzu kuşbaşı eti

2 adet piyazlık doğranmış soğan

2 adet rendelenmiş havuç

1 baş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

2 çay kaşığı kimyon

2 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı su

 

Üzeri için

4-5 dal ince kıyılmış maydanoz

 

ÖZBEK PİLAVI NASIL YAPILIR? 

  1. 2 su bardağı Hasata Baldo Pirinci kaseye alıp yıkayın ve süzün. Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip ısıtın.
  2. Üzerine kuzu etini ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Soğanı ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Havucu ilave edin. 
  3. Baldo pirinci ekleyip 2-3 dk kavurun. Su, tuz ve baharatları ekleyin. Ortasına sarımsak koyup tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
  4. Pirinç pişince 20 dk demlendirip servise sunun. Üzerine isteğe bağlı ince kıyılmış maydanoz serpin. 

Püf noktası

Dana eti ile hazırlamak isterseniz önceden haşlamanızı öneririz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.