Malzemeler
2 su bardağı Hasata Baldo Pirinç
Yarım kg kuzu kuşbaşı eti
2 adet piyazlık doğranmış soğan
2 adet rendelenmiş havuç
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
Üzeri için
4-5 dal ince kıyılmış maydanoz
ÖZBEK PİLAVI NASIL YAPILIR?
- 2 su bardağı Hasata Baldo Pirinci kaseye alıp yıkayın ve süzün. Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip ısıtın.
- Üzerine kuzu etini ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Soğanı ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Havucu ilave edin.
- Baldo pirinci ekleyip 2-3 dk kavurun. Su, tuz ve baharatları ekleyin. Ortasına sarımsak koyup tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
- Pirinç pişince 20 dk demlendirip servise sunun. Üzerine isteğe bağlı ince kıyılmış maydanoz serpin.
Püf noktası
Dana eti ile hazırlamak isterseniz önceden haşlamanızı öneririz.