Malzemeler
1 su bardağı Hasata Manisa Aşurelik Buğday
Yarım su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yeteri kadar sıcak su
ÇATAL AŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- 1 su bardağı Hasata Manisa Aşurelik Buğdayı kaseye alın. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Tencereye tereyağı ekleyip eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
- Naneyi ilave edip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ekleyin. Mercimek ve buğdayı ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağını kapalı olarak 20-25 dk pişirin.
- Ocaktan almaya yakın tuz ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız çorbayı sıcak olarak servise sunun.
Püf noktası:
Su miktarını kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
Çorbanızın daha hızlı hazırlanması için dilerseniz düdüklü tencerede de hazırlayabilirsiniz.