ÇATAL AŞI ÇORBASI

ÇATAL AŞI ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı Hasata Manisa Aşurelik Buğday 

Yarım su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek

1 adet soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kuru nane

Yeteri kadar sıcak su



ÇATAL AŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR? 

  1. 1 su bardağı Hasata Manisa Aşurelik Buğdayı kaseye alın. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Tencereye tereyağı ekleyip eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
  2. Naneyi ilave edip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ekleyin. Mercimek ve buğdayı ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağını kapalı olarak 20-25 dk pişirin.
  3. Ocaktan almaya yakın tuz ekleyip karıştırın.
  4. Hazırladığınız çorbayı sıcak olarak servise sunun.

Püf noktası:

Su miktarını kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Çorbanızın daha hızlı hazırlanması için dilerseniz düdüklü tencerede de hazırlayabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.