Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış Hasata Manisa Aşurelik Buğday
Yarım su bardağı haşlanmış Hasata Koçbaş Nohut
Yarım su bardağı haşlanmış Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük boy soğan
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tarhun
2 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar sıcak su
Üzeri için
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarhun
ALACA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Tencereye tereyağı ekleyip eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip rengi değişene kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Tarhunu ilave edip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su, haşlamış olduğunuz yeşil mercimek, nohut ve buğdayı ekleyip karıştırın. Son olarak tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kısım ateşte 10 dk pişirin.
- Üzeri için sahana tereyağı ekleyip eritin. Tarhunu ilave edip az kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı sıcak olarak servis kaselerine alın.
- Üzerine tarhunlu yağı gezdirip servise sunun.
Püf noktası
Tarhun bulamaz iseniz kuru reyhan ile de hazırlayabilirsiniz.
Su miktarını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.