ALACA ÇORBASI

ALACA ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış Hasata Manisa Aşurelik Buğday 

Yarım su bardağı haşlanmış Hasata Koçbaş Nohut

Yarım su bardağı haşlanmış Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek

2 yemek kaşığı tereyağı

1 büyük boy soğan

1.5 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tarhun

2 çay kaşığı tuz

Yeteri kadar sıcak su

 

Üzeri için

1.5 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tarhun

 

ALACA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  1. Tencereye tereyağı ekleyip eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip rengi değişene kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  2. Tarhunu ilave edip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su, haşlamış olduğunuz yeşil mercimek, nohut ve buğdayı ekleyip karıştırın. Son olarak tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kısım ateşte 10 dk pişirin.
  3. Üzeri için sahana tereyağı ekleyip eritin. Tarhunu ilave edip az kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı sıcak olarak servis kaselerine alın.
  4. Üzerine tarhunlu yağı gezdirip servise sunun.

Püf noktası

Tarhun bulamaz iseniz kuru reyhan ile de hazırlayabilirsiniz.

Su miktarını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.



T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.