Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesi, Nevşehir’in Derinkuyu bölgesinde yetiştirilir.
Her pakette aynı hasatın mahsulünü içerir, bu sayede eşit ve aynı sürede pişer.
Çabuk pişen ve pişerken dağılmayan, yetiştirildiği bölge olan Nevşehir Derinkuyu’nun coğrafi işaretli üretim şartlarını karşılayarak üretilen Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesi aynı zamanda potasyum, protein, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve lif kaynağıdır.
Şehrin rakımının yüksekliği, iklim koşulları, güneşlenme süresi, toprak yapısı ürünün lezzeti ve kalitesini yükselten yapıdadır. Aç-kapa kullanıma uygun kilitli ambalajı sayesinde, açarken veya kullanırken etrafa dökülmez, tavsiye edilen tüketim tarihine kadar kendi ambalajında saklanabilir, kavanoza aktarılmasına gerek kalmaz.
Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesi, kelebeklenmeyi önlemek için paketleme öncesi tamamen doğal bir yöntem olan Kontrollü Atmosfer işleminden geçirilir.
Bu işlem, ürünün paketlenme öncesi oksijen oranı düzenlenmiş şartlarda bekletilmesi üzerine kuruludur.
*Hasata ürünlerini kendi ambalajında, kilidi kapalı şekilde ve kelebek bulaşısı olabilecek diğer tahıl ve bakliyatlardan uzakta saklayınız.
Pişirme Önerisi: Fasulyenin daha kolay pişmesi için bir gece önceden (en az 8 saat) bolca soğuk suda bekletiniz. Islatma suyunu dökerek yeni su ilavesi ile pişiriniz. Pişirmeye başladıktan sonra tekrar soğuk su eklemeyiniz, gerekirse kaynar su ilave ediniz. Birbirinden lezzetli tariflerimiz için “Tarifler” sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın!
Menşe Ülke: Türkiye