Malzemeler
2 çay bardağı haşlanmış Hasata Koçbaş Nohut
1/3 su bardağı Hasata Antep Köftelik Bulgur (Yarım su bardağından az)
350 g haşlanmış dana kuşbaşı
250 g kıyma
1 adet soğan
4-5 dal, ince kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
6-7 dilim ekmek
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Köfteleri bulamak için
1 yemek kaşığı un
Sarımsaklığı yoğurt için
1.5 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
ŞAM TİRİTİ NASIL YAPILIR?
- Köfte için kaseye bulgur, kıyma, rendelediğiniz soğan, maydanoz, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Minik köfteler yapıp tepsiye alın.
- Üzerine un serpip köfteleri una bulayın. Tencereye tereyağı ekleyip eritin. Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 4 su bardağı su ekleyip karıştırın ve kaynatın. Üzerine kalan tuz, köfteler ve nohudu ekleyip karıştırın. Köfteler pişene kadar pişirin.
- Sarımsak, yoğurt ve tuzu karıştırın. Ekmekleri ufak olacak şekilde doğrayın ve yağsız bir tavada rengi değişene kadar kızartın.
- Servis tabağına ekmekleri alın. Kenarlarına yoğurt gezdirin. Üzerine yemeğinizi koyun. Erittiğiniz tereyağını gezdirin. Son olarak pul biber serpip servise sunun.
Püf noktası
Dilediğiniz baharatlardan ilave yapabilirsiniz.
Ekmek yerine bayat pide de tercih edebilirsiniz.