BARBUNYALI ERİŞTELİ ÇORBA

BARBUNYALI ERİŞTELİ ÇORBA

Malzemeler

1 su bardağı Hasata Niğde Kiraz Barbunya

Yarım su bardağı erişte

1 adet soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1.5 yemek kaşığı domates salçası

2 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

Yeteri kadar sıcak su

 

BARBUNYALI ERİŞTELİ ÇORBA NASIL YAPILIR? 

  1. Akşamdan ısladığınız Hasata Niğde Kiraz Barbunyaları yaklaşık 25-30 dakika hafif dişe gelecek kıvama kadar kısık ateşte pişirin. Tencereye tereyağı ekleyip eritin.
  2. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip rengi değişene kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu süzdüğünüz barbunyaları ilave edin.
  3. 4 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5-6 dk pişirin. Erişte, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  4. Erişteler yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servise sunun.

Püf noktası:

Su miktarını kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Erişte yerine tel veya arpa şehriye de tercih edebilirsiniz.

Biber salçası ile de hazırlayabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.