Malzemeler
1 su bardağı Hasata Niğde Kiraz Barbunya
Yarım su bardağı erişte
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yeteri kadar sıcak su
BARBUNYALI ERİŞTELİ ÇORBA NASIL YAPILIR?
- Akşamdan ısladığınız Hasata Niğde Kiraz Barbunyaları yaklaşık 25-30 dakika hafif dişe gelecek kıvama kadar kısık ateşte pişirin. Tencereye tereyağı ekleyip eritin.
- Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip rengi değişene kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu süzdüğünüz barbunyaları ilave edin.
- 4 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5-6 dk pişirin. Erişte, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Erişteler yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servise sunun.
Püf noktası:
Su miktarını kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
Erişte yerine tel veya arpa şehriye de tercih edebilirsiniz.
Biber salçası ile de hazırlayabilirsiniz.