1. Patatesi haşlayın. Sıcak iken kabuklarını soyup ezici ile ezin.
2.Üzerine bulgur ve az sıcak su ekleyip karıştırın. Üzerini kapatıp bulgur yumuşayana kadar bekletin.
3.Yumuşamış olan bulgurun üzerine yumurta, salça, tuz, un, kimyon ve karabiber ekleyip iyice hamur kıvamını alana dek yaklaşık 10 dk yoğurun.
4.Tavaya tereyağını ekleyip eritin. Üzerine kıyma ilave edip kavurun.
5.İnce kıydığınız soğanı ekleyin. Soğan kavurulunca ceviz, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Son olarak maydanoz ekleyip ocaktan alın.
6.Bulgurlu harcın yarısını yağladığınız fırın kabına koyup yayın ve çatlak olmayacak şekilde bastırın, üzerine kıymalı harcı ekleyip yayın.
7. Kalan bulgurlu harcı parça parça olacak şekilde kıymanın üzerine koyun ve eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın. Elinizle yayarken elinizi ayçiçek yağı ile yağlayıp yüzeyinin pürüzsüz olmasını sağlayın.
8.Keskin bir bıçak yardımıyla dilimlere ayırın. Üzerine tereyağını sürün.
9.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.