TEPSİDE İÇLİ KÖFTE

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Kadim Köftelik Horasan Bulguru
  • 2 adet orta boy patates
  • Yarım yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar kaynar su

İç harcı için

  • 350 g kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

  • 1. Patatesi haşlayın. Sıcak iken kabuklarını soyup ezici ile ezin.
  • 2.Üzerine bulgur ve az sıcak su ekleyip karıştırın. Üzerini kapatıp bulgur yumuşayana kadar bekletin.
  • 3.Yumuşamış olan bulgurun üzerine yumurta, salça, tuz, un, kimyon ve karabiber ekleyip iyice hamur kıvamını alana dek yaklaşık 10 dk yoğurun.
  • 4.Tavaya tereyağını ekleyip eritin. Üzerine kıyma ilave edip kavurun.
  • 5.İnce kıydığınız soğanı ekleyin. Soğan kavurulunca ceviz, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Son olarak maydanoz ekleyip ocaktan alın.
  • 6.Bulgurlu harcın yarısını yağladığınız fırın kabına koyup yayın ve çatlak olmayacak şekilde bastırın, üzerine kıymalı harcı ekleyip yayın.
  • 7. Kalan bulgurlu harcı parça parça olacak şekilde kıymanın üzerine koyun ve eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın. Elinizle yayarken elinizi ayçiçek yağı ile yağlayıp yüzeyinin pürüzsüz olmasını sağlayın.
  • 8.Keskin bir bıçak yardımıyla dilimlere ayırın. Üzerine tereyağını sürün.
  • 9.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • 10.Sıcak olarak servise sunun.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.