<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>2 su bardağı Hasata Baldo Pirinç</li> <li>Yarım su bardağı kabukları soyulmuş badem</li> <li>2 yemek kaşığı dolmalık fıstık</li> <li>2 yemek kaşığı kuş üzümü</li> <li>2 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>2 yemek kaşığı zeytinyağı</li> <li>Yarım çay kaşığı tarçın</li> <li>Yarım çay kaşığı zencefil</li> <li>2 çay kaşığı tuz</li> <li>3 su bardağı su veya tavuk suyu</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">SULTAN PİLAVI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong> Hasata Baldo Pirinci derin bir kaseye alın.</li> <li><strong>2.</strong> Üzerine soğuk su ve yarım çay kaşığı tuz atın Yarım saat bekletip yıkayarak suyunu süzün.</li> <li><strong>3.</strong> Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine badem ve dolmalık fıstık ekleyip rengi değişene kadar yüksek olmayan bir ateşte kavurun.</li> <li><strong>4.</strong> Pirinç ve kalan tuzu ekleyip kısık ateşte 5-6 dk kavurun.</li> <li><strong>5.</strong> Üzerine kalan tuz, su, zencefil, tarçın, kuş üzümü, ufak doğradınız kayısı ekleyip kaynamaya bırakın.</li> <li><strong>6.</strong> Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pilav suyunu çekip <a title="gönen baldo pirinç" href="https://www.hasata.com.tr/gonen-baldo-pirinc-1-kg">gönen baldo pirinç</a> yumuşayana kadar pişirin.</li> <li><strong>7.</strong> Ocağın altını kapatıp 20 dk demlendirin. Sıcak olarak servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Pirinci kavururken eklediğiniz tuz, pirincin daha diri kalmasına neden olur.</li> </ul> </ul> </div> </div>