SULTAN PİLAVI

SULTAN PİLAVI

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Baldo Pirinç
  • Yarım su bardağı kabukları soyulmuş badem
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu

SULTAN PİLAVI NASIL YAPILIR?

    • 1. Hasata Baldo Pirinci derin bir kaseye alın.
    • 2. Üzerine soğuk su ve yarım çay kaşığı tuz atın Yarım saat bekletip yıkayarak suyunu süzün.
    • 3. Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine badem ve dolmalık fıstık ekleyip rengi değişene kadar yüksek olmayan bir ateşte kavurun.
    • 4. Pirinç ve kalan tuzu ekleyip kısık ateşte 5-6 dk kavurun.
    • 5. Üzerine kalan tuz, su, zencefil, tarçın, kuş üzümü, ufak doğradınız kayısı ekleyip kaynamaya bırakın.
    • 6. Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pilav suyunu çekip gönen baldo pirinç yumuşayana kadar pişirin.
    • 7. Ocağın altını kapatıp 20 dk demlendirin. Sıcak olarak servise sunun.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Pirinci kavururken eklediğiniz tuz, pirincin daha diri kalmasına neden olur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.