SIKICIK ÇORBASI

SIKICIK ÇORBASI

MALZEMELER

    • 1 su bardağı Hasata Köftelik Antep Bulguru
    • 1 adet rendelenmiş soğan
    • 2 diş ezilmiş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı domates veya biber salçası
    • Yarım çay bardağından az fazla un
    • Yarım çay bardağından az fazla tarhana
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
    • 2 tatlı kaşığı kuru nane
    • 4 çay kaşığı tuz
    • Yeteri kadar su

Üzeri için

    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane

SIKICIK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  • 1. Köfte için 1 su bardağı Hasata Bulguru kaseye alın. Üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Streç film ile üzerini kapatıp yarım saat bekletin. Bulgur şişip yumuşadıktan sonra üzerine soğan, sarımsak, salça, tuz, un, tarhana ve nane ekleyip yoğurun.
  • 2. Hamurdan misket büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Un serpttiğiniz servis tabağına alın. Üzerine az un serpip una bulanmasını sağlayın. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • 3. Yağ ısınınca üzerine salça ekleyip karıştırın. Nane, kırmızı toz biber ve tuz ilave edin. 5 su bardağı su ekleyin. Köfteleri ilave edip orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca 10 dk kısık ateşte çorbanızı pişirin.
  • 4. Üzeri için zeytinyağını tavaya alın. Kırmızı toz biber ekleyip az kaynatıp ocaktan alın. Servis kasesine çorbayı alın. Üzerine çırpttığınız yoğurdu ekleyin. Kırmızı toz biberli yağ gezdirip nane serpin ve servise sunun.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

    • Köftelerin dağılmaması için kısık ateşte en fazla 10 dk pişirin.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.