MERCİMEKLİ ŞEYH-ÜL MAHŞİ

MERCİMEKLİ ŞEYH-ÜL MAHŞİ

MALZEMELER

  • 2 su bardağı haşlanmış Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış Hasata Beyaz Nohut
  • 8-10 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

MERCİMEKLİ ŞEYH-ÜL MAHŞİ NASIL YAPILIR?

    • 1.Kabakları ortadan ikiye kesip içlerini oyun.
    • 2.İçlerine tuz ve karabiber sürüp kızartın.
    • 3.Az yağda soğan ve biberleri tam pişmeyecek şekilde kavurun.
    • 4.Sarımsakları ince doğrayıp yoğurtla karıştırın.
    • 5.Pişen kabakları bir tabağa alın.
    • 6.Bir kabın içine haşlanmış Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği, haşlanmış Hasata Beyaz nohutu, pişen biber ve soğanı, baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
    • 7.Hazırladığınız karışımı kabakların içle doldurup tencereye dizin.
    • 8.Çok az su ilave edip 7-8 dakika pişirin ve sarımsaklı yoğurtla servis edin.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Dolmaların içini oyduğunuzda parmağınızla kaya tuzu gezdirirseniz pişerken dolmanın sulanmasını önlersiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.