Malzemeler
2 su bardağı Hasata Baldo Pirinç
Yarım çay bardağı kabukları soyulmuş badem
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet domates
4-5 dal ince kıyılmış dereotu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
KADIRGA PİLAVI NASIL YAPILIR?
- 2 su bardağı baldo pirinci kaseye alıp yıkayın ve süzün. Tencereye tereyağı ekleyip ısıtın. Üzerine bademleri ekleyip hafif renk alana kadar soteleyin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
- Minik doğradığınız domates, kuş üzümü, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 3 su bardağı su ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız pilavı fırın kabına alıp yayın.
- Tavaya tereyağı ekleyip ısıtın. Üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Süt ve yumurta sarısı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. Kıvam aldıktan sonra karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.
- Beşamel sosu pilavın üzerine döküp yayın. Peynir serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pilavın üzeri renk alana kadar pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine dereotu serpip servise sunun.
Püf noktası
Beşamel sosun topaklanmaması için kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Fırında pişeceği süreyi hesaplayıp pilavı dişe gelecek şekilde pişirin.