MALZEMELER 2 su bardağı Hasata Pilavlık Horasan Bulguru 500 gr tavuk göğsü 1 adet tavuk budu Yarım çay bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 4 su bardağı tavuk suyu 1.5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ŞEHRİYELİ TAVUKLU BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR? 1.Tavuk etlerini haşlayın. 2.Ayrı bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyip eritin. Üzerine tel şehriyeyi ekleyip rengi değişene kadar kavurun. 3.Bulguru ilave edin ve 2-3 dk daha kavurun. 4.Tavuk suyu, tuz ve karabiber ilave edin. 5.Orta ateşte kaynama bırakın. Kaynamaya başlayınca üzerine haşlayıp didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pilav suyunu çekip pilavlık bulgur yumuşayana kadar pişirin. 6.Ocağı kapatıp 20 dk demlendirin. 7.Karıştırıp sıcak olarak servise sunun. Afiyet olsun. Püf Noktası; Pilavınızı daha yumuşak tercih ederseniz su miktarını kıvamına göre arttırabilirsiniz. Pilavınızın su miktarını kontrol etmek için ara ara karıştırın.