PESKÜTAN ÇORBASI

PESKÜTAN ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Manisa Aşurelik Buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • Yarım su bardağı haşlanmış Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
  • 1.5 su bardağı peskütan
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su

Üzeri için

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 tatlı kaşığı kuru nane

PESKÜTAN NASIL YAPILIR?

  • 1.Hasata Manisa Aşurelik Buğday’ı tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte buğday yumuşayınca kadar pişirin. Ara ara üzerindeki köpükleri alın.
  • 2. Buğday pişince haşladığınız yeşil mercimek ve nohudu ekleyip karıştırın.
  • 3. Ayrı bir kaseye peskütan, yumurta ve un ekleyip pürüzsüz olana dek karıştırın. Çorbanızın kaynayan suyundan peskütanın üzerine birkaç kepçe ekleyip karıştırın ve tencereye ekleyip hızlıca karıştırın.
  • 4. Gerekiyorsa istediğiniz kıvam için sıcak su ekleyebilirsiniz. Ayrı bir tavaya tereyağı ekleyip eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.
  • 5. Son olarak kuru nane ekleyip ocaktan alın ve kaynayan çorbaya ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alıp servise sunun.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

    • Peskütan tuzlu olduğu için tuz ilave etmedik, dilerseniz ekleyebilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.