Yarım su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
Yarım su bardağı haşlanmış Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
1.5 su bardağı peskütan
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Üzeri için
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 tatlı kaşığı kuru nane
PESKÜTAN NASIL YAPILIR?
1.Hasata Manisa Aşurelik Buğday’ı tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte buğday yumuşayınca kadar pişirin. Ara ara üzerindeki köpükleri alın.
2. Buğday pişince haşladığınız yeşil mercimek ve nohudu ekleyip karıştırın.
3. Ayrı bir kaseye peskütan, yumurta ve un ekleyip pürüzsüz olana dek karıştırın. Çorbanızın kaynayan suyundan peskütanın üzerine birkaç kepçe ekleyip karıştırın ve tencereye ekleyip hızlıca karıştırın.
4. Gerekiyorsa istediğiniz kıvam için sıcak su ekleyebilirsiniz. Ayrı bir tavaya tereyağı ekleyip eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.
5. Son olarak kuru nane ekleyip ocaktan alın ve kaynayan çorbaya ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alıp servise sunun.
Afiyet olsun.
Püf Noktası
Peskütan tuzlu olduğu için tuz ilave etmedik, dilerseniz ekleyebilirsiniz.