NOHUT TAVA

NOHUT TAVA

MALZEMELER

  • 1 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

NOHUT TAVA NASIL YAPILIR?

    • 1. Derin bir kaseye haşlamış olduğunuz Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut, dilimlediğiniz yeşil ve kırmızı biber, piyazlık doğradığınız soğan, salça, sarımsak, küp şeklinde doğradığınız domates, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip harmanlayın.
    • 2. Fırın kabına döküp yayın. Üzerini ıslatmış olduğunuz pişirme kağıdı ile kaplayın.
    • 3. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.
    • 4. Sıcak olarak servise sunun. Dilerseniz üzerine isot serpebilirsiniz.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Fırında pişeceği süreyi dikkate alarak nohutları dişe az gelecek şekilde haşlayın.
    • Lezzetlerin birbirine geçmesi için ara ara karıştırmayı unutmayın.
    • Baharat çeşitliliğini ve miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.