MALHITA AŞI

MALHITA AŞI

MALZEMELER

MALHITA AŞI NASIL YAPILIR?

    • 1.Hasata Mardin Kırmızı Mercimek bir tencerede 3-4 defa iyice yıkanır.
    • 2.Mercimeğin üzerini kapatacak şekilde su konur.
    • 3.Mercimeğin taşmaması için içine kırmızı biber, iyice pişmesi için 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve mercimek pişirilmeye bırakılır.
    • 4.Mercimek iyice piştikten sonra içine bulgur atılır azar azar su konarak bulgur açılıncaya kadar pişirilir.
    • 5.Üzerine salçası eklenir.
    • 6.Bir tavada ufak doğranmış soğanlar yağ ile sararıncaya kadar kızartılır.
    • 7.Soğanlar bir miktar soğuyunca kırmızıbiber eklenir.
    • 8.Hazırlanan bu sosun yarısı tencereye alınır, bir miktar sos da yemeklerin üzerine konmak için ayrılır.
    • 9.Ocaktan alınan yemeğe sos ilave edilir ve servise sunulur.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Malhıta aşını servis etmeden 1 saat kadar önceden hazırlamak aşın koyulaşmasını sağlayacaktır.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.