<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>2 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/mardin-kirmizi-mercimek-1-kg">Hasata Mardin Kırmızı Mercimek</a></li> <li>1 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/pilavlik-horasan-bulguru-1-kg">Hasata Pilavlık Kadim® Horasan Bulguru</a></li> <li>1 yemek kaşığı domates salçası</li> <li>1 yemek kaşığı biber salçası</li> <li>1 yemek kaşığı pul biber</li> <li>1 baş kuru soğan</li> <li>1 çay bardağı zeytinyağı</li> <li>kimyon</li> <li>yeterince tuz ve su</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">MALHITA AŞI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Hasata Mardin Kırmızı <a href="https://www.hasata.com.tr/mercimek">Mercimek</a> bir tencerede 3-4 defa iyice yıkanır.</li> <li><strong>2.</strong>Mercimeğin üzerini kapatacak şekilde su konur.</li> <li><strong>3.</strong>Mercimeğin taşmaması için içine kırmızı biber, iyice pişmesi için 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve mercimek pişirilmeye bırakılır.</li> <li><strong>4.</strong>Mercimek iyice piştikten sonra içine bulgur atılır azar azar su konarak bulgur açılıncaya kadar pişirilir.</li> <li><strong>5.</strong>Üzerine salçası eklenir.</li> <li><strong>6.</strong>Bir tavada ufak doğranmış soğanlar yağ ile sararıncaya kadar kızartılır.</li> <li><strong>7.</strong>Soğanlar bir miktar soğuyunca kırmızıbiber eklenir.</li> <li><strong>8.</strong>Hazırlanan bu sosun yarısı tencereye alınır, bir miktar sos da yemeklerin üzerine konmak için ayrılır.</li> <li><strong>9.</strong>Ocaktan alınan yemeğe sos ilave edilir ve servise sunulur.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Malhıta aşını servis etmeden 1 saat kadar önceden hazırlamak aşın koyulaşmasını sağlayacaktır.</li> </ul> </ul> </div> </div>