<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>3 Su Bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/gonen-baldo-pirinc-1-kg">Hasata Gönen Baldo Pirinç</a></li> <li>700 g tavuk kuşbaşı</li> <li>yarım çay bardağı zeytinyağı</li> <li>2 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>2 yemek kaşığı üzüm pekmezi</li> <li>4 su bardağı sıcak tavuk suyu</li> <li>5-6 adet kuru kayısı</li> <li>5-6 adet kuru siyah erik</li> <li>1 çay bardağı kuru çekirdeksiz üzüm</li> <li>1 çay bardağı soyulmuş badem</li> <li>1 çay bardağı ceviz içi</li> <li>tuz, karabiber</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">KURU MEYVELİ TAVUKLU PİLAV NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Tavukları yarım çay bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağında tuz ve karabiberle biraz kavurun.</li> <li><strong>2.</strong>Kavrulmaya yakın pekmezi ilave edip 2-3 dakika daha kavurup altını kapatın.</li> <li><strong>3.</strong>Tüm kuruyemiş ve kuru meyveleri tereyağında kavurup kenara alın. Tüm kuruyemişleri ekleyerek kavurmaya devam edin.</li> <li><strong>4.</strong>Pilav tenceresine zeytinyağını ilave edin ve yıkanmış Hasata Gönen Baldo <a href="https://www.hasata.com.tr/pirinc">Pirinç</a>'i yağda biraz kavurun.</li> <li><strong>5.</strong>Pirinçlerin üzerine tavuk ve kuruyemişleri yağı ile birlikte ilave edin</li> <li><strong>6.</strong>Üzerine tavuk suyunu ilave edin iyice karıştırın ve ağır ateşte 30 dakika pişirin.</li> <li><strong>7.</strong>Dinlendirip servis edin.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Üzüm pekmezi tavukların güzel kızarmasını ve pilavın lezzetlenmesini sağlar.</li> <li>Cevizlerin bir kısmını aromasının çıkması için birkaç parçaya bölün.</li> </ul> </ul> </div> </div>