KURU MEYVELİ TAVUKLU PİLAV

KURU MEYVELİ TAVUKLU PİLAV

MALZEMELER

  • 3 Su Bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
  • 700 g tavuk kuşbaşı
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 5-6 adet kuru kayısı
  • 5-6 adet kuru siyah erik
  • 1 çay bardağı kuru çekirdeksiz üzüm
  • 1 çay bardağı soyulmuş badem
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • tuz, karabiber

KURU MEYVELİ TAVUKLU PİLAV NASIL YAPILIR?

    • 1.Tavukları yarım çay bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağında tuz ve karabiberle biraz kavurun.
    • 2.Kavrulmaya yakın pekmezi ilave edip 2-3 dakika daha kavurup altını kapatın.
    • 3.Tüm kuruyemiş ve kuru meyveleri tereyağında kavurup kenara alın. Tüm kuruyemişleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
    • 4.Pilav tenceresine zeytinyağını ilave edin ve yıkanmış Hasata Gönen Baldo Pirinç'i yağda biraz kavurun.
    • 5.Pirinçlerin üzerine tavuk ve kuruyemişleri yağı ile birlikte ilave edin
    • 6.Üzerine tavuk suyunu ilave edin iyice karıştırın ve ağır ateşte 30 dakika pişirin.
    • 7.Dinlendirip servis edin.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Üzüm pekmezi tavukların güzel kızarmasını ve pilavın lezzetlenmesini sağlar.
    • Cevizlerin bir kısmını aromasının çıkması için birkaç parçaya bölün.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.