KURU DOLMA

KURU DOLMA

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Osmancık Pirinç
  • 40-50 adet kuru patlıcan ve biber
  • 350 g kıyma
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 10-15 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 150 g kaymak
  • 1 çay kaşığı tuz

KURU DOLMA NASIL YAPILIR?

    • 1.Kaynar suda patlıcanları 5 dakika haşlayın.
    • 2.Patlıcanları sudan alınca suyun altını kapatın ve biberleri suya atın. 5-6 dakika sonra sudan alıp soğumasını bekleyin.
    • 3.Tüm sebzeleri çok ince doğrayın.
    • 4.Yıkanmış Hasata Osmancık Pirinç, kıyma, baharatlar, zeytinyağı, nar ekşisi, biber ve domates salçasının 1 kaşığını bir kapta iyice karıştırın.
    • 5.Sebzelerin içini 3/1 doldurup, uçlarını parmağınızla bastırarak kapatın.
    • 6.Sonra önce patlıcan olmak üzere, kuzu kemiğinin üzerine birbirine dayayarak dizin. Sonra üzerine dolma taşı ya da ağırlık koyun.
    • 7.1,5 litre suya biraz tuz, karabiber, nar ekşisi ve kalan yarım kaşık domates salçasını ilave edip. İçine birkaç diş ezilmiş sarımsak atıp, dolmanın üzerine dökün.
    • 8.Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
    • 9.Pişen dolmanın üzerinden taşı alın ve kaymağı üzerine koyun. En az 45 dakika demlendirip servis edin.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Patlıcanın kenarına tırnağınızı hafifçe geçirin, yumuşamışsa oldu demektir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.