2. Üzerine soğuk su ve yarım çay kaşığı tuz atın. Yarım saat bekletip yıkayarak suyunu süzün.
3. Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı ekleyip ısıtın. Dolmalık fıstıkları ekleyip rengi az değişene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
4. Soğanın rengi değişince üzerine pirinci ekleyip kavurun. Pirinç şeffaflaşınca kuş üzümü, karabiber, kalan tuz, kimyon ve yeni bahar ekleyip 2-3 dk dk kavurun.
5. Üzerine kestaneleri ve et suyunu ekleyip karıştırın. Kaymaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pilav suyunu çekip pirinç yumuşayana kadar pişirin.
6. Ocağın altını kapatıp 20 dk demlendirin, sıcak olarak servise sunun.