<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <ul> <li>1 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/pilavlik-antep-bulguru-1-kg">Hasata Pilavlık Antep Bulguru</a></li> <li>20-22 adet kuru patlıcan</li> <li>300 g kıyma</li> <li>1 adet soğan</li> <li>1 yemek kaşığı biber salçası</li> <li>3 yemek kaşığı zeytinyağı</li> <li>1.5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber</li> <li>1 tatlı kaşığı kuru nane</li> <li>1 tatlı kaşığı pul biber</li> </ul> </ul> <h2 class="detail-title">Üzeri için</h2> <ul> <ul> <li>3 yemek kaşığı zeytinyağı</li> <li>1 yemek kaşığı nar ekşisi</li> <li>1-2 su bardağı su</li> <li>Yarım çay kaşığı tuz</li> </ul> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h3 class="detail-title">İLİSIRA DOLMASI NASIL YAPILIR?</h3> <ul> <li><strong>1.</strong> Derin bir kaseye Hasata Pilavlık Antep Bulguru, kıyma, yemeklik doğradığınız soğan, salça, karabiber, tuz, nane ve zeytinyağı ekleyip yoğurun.</li> <li><strong>2.</strong> . Kaynayan suya kuru patlıcanları ekleyin. Yumuşayınca tencereden alıp soğutun.</li> <li><strong>3.</strong> Kuru patlıcanların içini 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup ağızını bastırın. Tencereye dizin. Üzerine nar ekşisi gezdirin. Su ekleyin.</li> <li><strong>4.</strong> Son olarak tuz serpip tencerenin kapağını kapatın ve pişirin.</li> <li><strong>5.</strong> İlk sıcaklığı gittikten sonra servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve pul biber serpip servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası</h3> <ul> <ul> <li>Yemeğe pişerken eklediğiniz su miktarı değişebilir, ara ara kontrol edin.</li> </ul> </ul> </div> </div>