İLİSIRA DOLMASI

İLİSIRA DOLMASI

MALZEMELER

    • 1 su bardağı Hasata Pilavlık Antep Bulguru
    • 20-22 adet kuru patlıcan
    • 300 g kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1.5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane
    • 1 tatlı kaşığı pul biber

Üzeri için

    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
    • 1-2 su bardağı su
    • Yarım çay kaşığı tuz

İLİSIRA DOLMASI NASIL YAPILIR?

  • 1. Derin bir kaseye Hasata Pilavlık Antep Bulguru, kıyma, yemeklik doğradığınız soğan, salça, karabiber, tuz, nane ve zeytinyağı ekleyip yoğurun.
  • 2. . Kaynayan suya kuru patlıcanları ekleyin. Yumuşayınca tencereden alıp soğutun.
  • 3. Kuru patlıcanların içini 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup ağızını bastırın. Tencereye dizin. Üzerine nar ekşisi gezdirin. Su ekleyin.
  • 4. Son olarak tuz serpip tencerenin kapağını kapatın ve pişirin.
  • 5. İlk sıcaklığı gittikten sonra servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve pul biber serpip servise sunun.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

    • Yemeğe pişerken eklediğiniz su miktarı değişebilir, ara ara kontrol edin.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.