İÇLİ KÖFTE

İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER

    • 3 su bardağı Hasata Köftelik Anrep Bulguru
    • 1 su bardağı irmik
    • 2.5 su bardağı sıcak su
    • 2,5 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 adet yumurta1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 çay bardağı un

İç Harcı için

    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 400 g kıyma
    • 2 adet soğan
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

  • 1. Kaseye 3 su bardağı Hasata Köftelik Antep Bulgurunu alın. Üzerine irmik, bulgur ve tuz ekleyip karıştırın. Sıcak su ilave edin. Bulgur ve irmiğin şişmesi için üzerini kapatıp serin olmayan bir yerde bekletin.
  • 2. İç harcı için tereyağını tavaya alın. Kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. 2-3 dk kavurduktan sonra salça ekleyi karıştırın.
  • 3. Ceviz, tuz, pil biber ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • 4. Bulgur ve irmik karışımını tepsi üzerine alın. Salça, yumurta ve un ekleyip yoğurmaya başlayın. yumuşak bir hamur kıvamını alana kadar yoğurun. Gerekiyorsa azar azar su ilavesi yapabilirsiniz.
  • 5. Hamurdan bezeler koparın. Elinizi az ıslatarak ilk bezenin içini kenarlarını çatlatmadan oyun. Ortasına soğumuş olan iç harçtan koyun. Tekrar elinizi ıslatarak kenarlarında çatlak olmayacak şekilde içli köfte şeklini verin.
  • 6. Derin bir tencereye yeteri kadar yağ koyun. Isındıktan sonra hazırladığınız köfteleri ara ara çevirerek kızartın. Sıcak olarak servise sunun.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

    • İçli köfte hamurunu ne kadar iyi yoğurtsanız köfteleriniz o kadar güzel olur ve pişerken çatlamaz.
    • İçli köfte şeklini vermek için iç harcını mutlaka soğuk olarak köfte hamurunun içine ekleyin.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.