1. Kaseye 3 su bardağı Hasata Köftelik Antep Bulgurunu alın. Üzerine irmik, bulgur ve tuz ekleyip karıştırın. Sıcak su ilave edin. Bulgur ve irmiğin şişmesi için üzerini kapatıp serin olmayan bir yerde bekletin.
2. İç harcı için tereyağını tavaya alın. Kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. 2-3 dk kavurduktan sonra salça ekleyi karıştırın.
3. Ceviz, tuz, pil biber ve karabiber ekleyip karıştırın.
4. Bulgur ve irmik karışımını tepsi üzerine alın. Salça, yumurta ve un ekleyip yoğurmaya başlayın. yumuşak bir hamur kıvamını alana kadar yoğurun. Gerekiyorsa azar azar su ilavesi yapabilirsiniz.
5. Hamurdan bezeler koparın. Elinizi az ıslatarak ilk bezenin içini kenarlarını çatlatmadan oyun. Ortasına soğumuş olan iç harçtan koyun. Tekrar elinizi ıslatarak kenarlarında çatlak olmayacak şekilde içli köfte şeklini verin.
6. Derin bir tencereye yeteri kadar yağ koyun. Isındıktan sonra hazırladığınız köfteleri ara ara çevirerek kızartın. Sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun.
Püf Noktası
İçli köfte hamurunu ne kadar iyi yoğurtsanız köfteleriniz o kadar güzel olur ve pişerken çatlamaz.
İçli köfte şeklini vermek için iç harcını mutlaka soğuk olarak köfte hamurunun içine ekleyin.