HAŞHAŞLI YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK

HAŞHAŞLI YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK

MALZEMELER

  • 5 tane yufka
  • 2 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı haşhaş
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

HAŞHAŞLI YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK NASIL YAPILIR?

    • 1.Önce iç harcını hazırlamak için soğanı ve sarımsakları çok ince ince keserek pembeleşinceye kadar kavurun.
    • 2.Salçasını, baharatlarını ekleyerek kavurmaya devam edin.
    • 3.Haşladığınız Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği ilave edin ve birlikte kavurun.
    • 4.Altını kapattığınız zaman ince kestiğiniz maydanozları üzerine serpiştirip karıştırın, soğumaya bırakın. Bu arada haşhaşı seyreltin.
    • 5.Geniş bir kâsenin içine,1,5 su bardağı zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı dolusu haşhaşı ekleyerek yufkalara rahatlıkla sürülebilecek kıvamda pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın.
    • 6.Yufkayı pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinize yerleştirin.
    • 7.Sıvı yağ ve haşhaşlı karışımdan 2-3 kaşık üzerine gezdirip fırça ile her yerine gelecek şekilde sürün.
    • 8.Üzerine bir yufkada daha serin ve tekrar sıvı yağ ve haşhaş karışımından sürün.
    • 9.Yeşil mercimekli iç harcından koyduktan sonra üzerine bir kat yufka koyarak fırça ile haşhaşlı, sıvı yağlı karışımdan sürün.
    • 10.180 derecede 30 -35 dakika ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.