1. 1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği yıkayın. Kaynayan su dolu tencereye alın. Dişe gelecek kadar haşlayıp tencereden alın.
2. Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. İnce kıyılmış taze soğan ekleyip hafif yumuşayana kadar soteleyin, doğradığınız sarımsağı ekleyin. Üzerine kıyma ilave edip kavurmaya devam edin.
3. Kıyma pişince salça ekleyip karıştırın. Yeşil mercimeği ilave edin. Karabiber, tuz ve su ekleyip 2-3 dk daha pişirip ocaktan alın.
4. Ufak doğradığınız tırnak pidelerin üzerine yeşil mercimekli harcı dökün. Çırptığınız yoğurdu ekleyin. Erittiğiniz tereyağınını gezdirip isteğe bağlı olarak pul biber serpin ve servise sunun.
Afiyet olsun.
Püf Noktası
Yeşil mercimeklerin kıyma ile birlikte pişeceği süreyi dikkate alıp dişe gelecek şekilde haşlayın.