GALACOŞ

GALACOŞ

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
  • 300 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-1.5 su bardağı yoğurt
  • Yeteri kadar tırnak pide

GALACOŞ NASIL YAPILIR?

  • 1. 1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği yıkayın. Kaynayan su dolu tencereye alın. Dişe gelecek kadar haşlayıp tencereden alın.
  • 2. Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. İnce kıyılmış taze soğan ekleyip hafif yumuşayana kadar soteleyin, doğradığınız sarımsağı ekleyin. Üzerine kıyma ilave edip kavurmaya devam edin.
  • 3. Kıyma pişince salça ekleyip karıştırın. Yeşil mercimeği ilave edin. Karabiber, tuz ve su ekleyip 2-3 dk daha pişirip ocaktan alın.
  • 4. Ufak doğradığınız tırnak pidelerin üzerine yeşil mercimekli harcı dökün. Çırptığınız yoğurdu ekleyin. Erittiğiniz tereyağınını gezdirip isteğe bağlı olarak pul biber serpin ve servise sunun.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

    • Yeşil mercimeklerin kıyma ile birlikte pişeceği süreyi dikkate alıp dişe gelecek şekilde haşlayın.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.