<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>1.5 çay bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek</li> <li>Yarım çay bardağı Hasata Pilavlık Horasan Bulguru</li> <li>Yarım çay bardağı Hasata Osmancık Pirinç</li> <li>2 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>1 adet soğan</li> <li>Yarım yemek kaşığı domates salçası</li> <li>Yarım yemek kaşığı biber salçası</li> <li>5-6 su bardağı tavuk suyu veya su</li> <li>2 çay kaşığı tuz</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>1 tatlı kaşığı kuru nane</li> <li></li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong> Tencereye yıkadığınız bulgur, kırmızı mercimek ve pirinci ekleyin.</li> <li><strong>2.</strong> 5 su bardağı tavuk suyu veya su ekleyip kaynamaya bırakın.</li> <li><strong>3.</strong> Kaynadıktan sonra kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavaya tereyağını ekleyip eritin.</li> <li><strong>4.</strong> Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Salçaları ekleyip karıştırmaya devam edin.</li> <li><strong>5.</strong> Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.</li> <li><strong>6.</strong> Tencereye sosu ekleyip karıştırın. Orta ateşte 5-6 dk pişirin.</li> <li><strong>7.</strong> Suyunu kontrol edin. Yeterli gelmez ise su ekleyip tekrar kaynatın.</li> <li><strong>8.</strong> Hazırladığınız çorbayı sıcak olarak servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası</h3> <ul> <ul> <li>Çorba bekledikçe koyulaşır, tekrar su ekleyip kaynatarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.</li> </ul> </ul> </div> </div>