EZOGELİN ÇORBASI

EZOGELİN ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1.5 çay bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek
  • Yarım çay bardağı Hasata Pilavlık Horasan Bulguru
  • Yarım çay bardağı Hasata Osmancık Pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 5-6 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

    • 1. Tencereye yıkadığınız bulgur, kırmızı mercimek ve pirinci ekleyin.
    • 2. 5 su bardağı tavuk suyu veya su ekleyip kaynamaya bırakın.
    • 3. Kaynadıktan sonra kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavaya tereyağını ekleyip eritin.
    • 4. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Salçaları ekleyip karıştırmaya devam edin.
    • 5. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
    • 6. Tencereye sosu ekleyip karıştırın. Orta ateşte 5-6 dk pişirin.
    • 7. Suyunu kontrol edin. Yeterli gelmez ise su ekleyip tekrar kaynatın.
    • 8. Hazırladığınız çorbayı sıcak olarak servise sunun.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası

    • Çorba bekledikçe koyulaşır, tekrar su ekleyip kaynatarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.