ETLİ LAHANA SARMASI

ETLİ LAHANA SARMASI

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Kadim Köftelik Horasan Bulguru
  • 1 adet orta boy Lahana(sarmalık)
  • 250 g orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı(sosu için)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası(sosu için)
  • 1.5 su bardağı su(sosu için)
  • 1.5 çay kaşığı tuz(sosu için)

ETLİ LAHANA SARMASI NASIL YAPILIR?

    • 1.Lahananın yapraklarını kaynayan suda dişe hafif gelecek kıvama gelene kadar haşlayıp süzgece alın.
    • 2.Ayrı bir kaseye köftelik bulgur, kıyma, ince kıydığınız soğan, ayçiçek yağı, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
    • 3.Tencerenin dibini kaplayacak ve tek sıra olacak şekilde haşladığınız lahana yapraklarını koyun.
    • 4.1 adet lahana yaprağını tezgaha alın. Büyük ise ikiye bölüp ortasındaki damarı çıkarın. Lahana yaprağının geniş kenarına 1 tatlı kaşığı bulgurlu harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
    • 5.Kalan lahana yapraklarına sırayla aynı işlemleri uygulayın. Hazırlamış olduğumuz sarmaları sık olacak şekilde tencereye dizin.
    • 6.Salçaları, tereyağını, suyu ve tuzu kasede karıştırın. Sarmaların üzerine gezdirin.
    • 7.Sarmaların üzerini kaplayacak şekilde 1 adet tabak koyun. Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
    • 8.Kaynamaya başladıktan sonra yaprak ve iç harç pişene kadar kısık ateşte pişirin.
    • 9.Yarım saat dinlendirip servise sunun.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Sarmalık lahana tercih edin.
    • Baharat miktarını ve çeşitliğini kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
    • Lahana sarması pişerken ara ara suyunu kontrol edin. Yeterli gelmezse su ilavesi yapabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.