<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>2 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/gonen-baldo-pirinc-1-kg">Hasata Gönen Baldo Pirinç</a></li> <li>1 su bardağı haşlanmış <a href="https://www.hasata.com.tr/kirsehir-kocbasi-nohut-1-kg">Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut</a></li> <li>yarım kilo kuzu veya dana kuşbaşı et</li> <li>yarım çay bardağı zeytinyağı</li> <li>yarım su bardağı kabuksuz badem</li> <li>1 adet kuru soğan</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>1 çay kaşığı yenibahar</li> <li>1 çay kaşığı tarçın</li> <li>1 çay kaşığı toz şeker</li> <li>1 tatlı kaşığı tuz</li> <li>4 yemek kaşığı kuş üzümü</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">DİVRİĞİ PİLAVI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <li><strong>1.</strong>Kuzu kuşbaşı eti bir tavada çok az yağ ile kavurarak pişirin.</li> <li><strong>2.</strong>Et piştikten sonra tuz ve karabiberi ilave edin.</li> <li><strong>3.</strong>Pilav için ayrı bir tencereye sıvıyağı ekleyin ve bademleri ilave ederek kavurun.</li> <li><strong>4.</strong>Hasata Gönen Baldo <a href="https://www.hasata.com.tr/pirinc">Pirinç</a>’i yıkayın ve süzdükten sonra tencereye alarak kavurun.</li> <li><strong>5.</strong>Kavurma işlemine devam ederken baharatlar ile şeker ve tuzu ilave edin.</li> <li><strong>6.</strong>Kuş üzümünü 2-3 dakika sıcak suda beklettikten sonra suyunu süzün ve tencereye alın.</li> <li><strong>7.</strong>Son olarak Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut’u ekleyin ve pirincin üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişirin.</li> <li><strong>8.</strong>Ara ara kontrol edin ve gerekirse çok az su ekleyin.</li> <li><strong>9.</strong>Pişen pilavı bir süre dinlendirdikten sonra kavrulmuş eti tencereye aktarın</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </div> </div>