DİVRİĞİ PİLAVI

DİVRİĞİ PİLAVI

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • yarım kilo kuzu veya dana kuşbaşı et
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım su bardağı kabuksuz badem
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü

DİVRİĞİ PİLAVI NASIL YAPILIR?

  • 1.Kuzu kuşbaşı eti bir tavada çok az yağ ile kavurarak pişirin.
  • 2.Et piştikten sonra tuz ve karabiberi ilave edin.
  • 3.Pilav için ayrı bir tencereye sıvıyağı ekleyin ve bademleri ilave ederek kavurun.
  • 4.Hasata Gönen Baldo Pirinç’i yıkayın ve süzdükten sonra tencereye alarak kavurun.
  • 5.Kavurma işlemine devam ederken baharatlar ile şeker ve tuzu ilave edin.
  • 6.Kuş üzümünü 2-3 dakika sıcak suda beklettikten sonra suyunu süzün ve tencereye alın.
  • 7.Son olarak Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut’u ekleyin ve pirincin üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
  • 8.Ara ara kontrol edin ve gerekirse çok az su ekleyin.
  • 9.Pişen pilavı bir süre dinlendirdikten sonra kavrulmuş eti tencereye aktarın
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.