<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>2 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/kirsehir-kocbasi-nohut-1-kg">Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut</a></li> <li>600-700 g kuşbaşı et</li> <li>2 kuru soğan</li> <li>1 baş sarımsak</li> <li>3 adet defne yaprağı</li> <li>2 yemek kaşığı biber salçası</li> <li>yarım çay bardağı sıvı yağ</li> <li>2 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>1 çay kaşığı kekik</li> <li>2 yemek kaşığı koruk soyu</li> <li>1 çay kaşığı susam</li> <li>1 çay kaşığı sumak</li> <li>ağzını kapamak için bir miktar hamur veya bez</li> <li>testi</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">ÇÖMLEK KEBABI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Akşamdan ısladığınız <a href="https://www.hasata.com.tr/nohut">nohut</a>ları 15-20 dakika kadar orta ateşte haşlayın.</li> <li><strong>2.</strong>Soğan ve sarımsağı iri iri doğrayın.</li> <li><strong>3.</strong>Geniş bir kapta bütün malzemeleri birleştirip karıştırın. Karıştırdığınız malzemeleri çömleğin içine ara ara tereyağı koyarak doldurun.</li> <li><strong>4.</strong>Biraz hamur yoğurup testinin kapağına uygun şekilde açın ve yerleştirin.</li> <li><strong>5.</strong>Testinizi 180 derece fırında 75 dakika pişirin.</li> <li><strong>6.</strong>Hamurunu çıkartıp servis edebilirsiniz.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> </div> </div>