ÇÖMLEK KEBABI

ÇÖMLEK KEBABI

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 600-700 g kuşbaşı et
  • 2 kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 3 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı koruk soyu
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı sumak
  • ağzını kapamak için bir miktar hamur veya bez
  • testi

ÇÖMLEK KEBABI NASIL YAPILIR?

    • 1.Akşamdan ısladığınız nohutları 15-20 dakika kadar orta ateşte haşlayın.
    • 2.Soğan ve sarımsağı iri iri doğrayın.
    • 3.Geniş bir kapta bütün malzemeleri birleştirip karıştırın. Karıştırdığınız malzemeleri çömleğin içine ara ara tereyağı koyarak doldurun.
    • 4.Biraz hamur yoğurup testinin kapağına uygun şekilde açın ve yerleştirin.
    • 5.Testinizi 180 derece fırında 75 dakika pişirin.
    • 6.Hamurunu çıkartıp servis edebilirsiniz.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.