ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • yarım limon suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı (sosu için)
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı (sosu için)
  • 1 çay kaşığı kuru nane(sosu için)
  • 1 çay kaşığı pul biber (sosu için)

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?

    • 1.Yıkadığınız Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği tencereye alın.
    • 2.Üzerini iki parmak aşacak kadar su koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın.
    • 3.Başka bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup ısıtın.
    • 4.Yemeklik doğradığınız kuru soğanıda ekleyip sararıp yumuşayana kadar kavurun.
    • 5.Unu ilave edip hafifçe kavurduktan sonra haşlanan kırmızı mercimeği suyuyla birlikte ilave edin.
    • 6.Birlikte bir iki taşım kaynattıktan sonra blendırdan geçirin.
    • 7.Ayrı bir kâsede terbiyeyi hazırlamak için yumurta sarısı, limon suyu ve sütü koyup çatalla iyice çırpın.
    • 8.Terbiyeyi azar azar çorbaya ilave ederken, bir taraftan da hızlıca karıştırın ve tuzunu ilave edin.
    • 9.Bir yandan yeteri kadar sıcak su ilave ederek kıvamını ayarlayın.
    • 10.Çorbanızı bir iki taşım kaynattıktan sonra kaselere koyun.
    • 11.Üzerinin sosu için zeytinyağını sos tavasında iyice ısıtın pul biber ve naneyi ekleyin.
    • 12.Hafifçe kavurup, çorbanın üzerine gezdirip, çorbanızı servis edin.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Çorbanızın kıvamının çok duru olmaması için terbiyeyi ilave ederken sıcak su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.