Malzemeler
1 su bardağı Hasata Antep Köftelik Bulgur
1 adet soğan
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
1.5 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı sıcak su
Sosu için
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Cacık için
1 demet pazı
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
CACIKLI ARAP KÖFTE NASIL YAPILIR?
- Kaseye 1 su bardağı Hasata Antep Köftelik Bulgur ekleyin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip üzerini kapatın. Bulgur şiştikten sonra üzerine rendelediğiniz soğan, yumurta, salça, irmik, un, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun.
- Kıvam aldıktan sonra minik bezeler yapın. Kaynayan suya köfteleri ekleyin. 5 dk haşlayıp tencereden alın. Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. Salça ekleyip kavurun. Köfteleri ekleyip birkaç dakika soteleyin. Ayrı bir tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın.
- Üzerine ince kıydığınız pazıları ekleyip yumuşayana kadar soteleyip ocaktan alın. Kaseye süzme yoğurt, ılımış olan pazı, sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız cacığı servis tabağına alın. Üzerine köfteleri alın. Son olarak pul biber serpip servise sunun.
Püf noktası;
Köfte şeklini verirken zorlanırsanız elinizi hafif ıslatıp şekil verebilirsiniz.
Yoğurdun ekşimemesi için pazının ılık olmasına dikkat edin.