Malzemeler
1 su bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek
1 adet patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar su
Üzeri için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- 1 su bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği yıkayın. Tencereye zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine iri doğradığınız soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
- Küp şeklinde doğradığınız patatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği ilave edin. 1-2 dk kavurduktan sonra unu ekleyip karıştırın. 4 su bardağı su ilave edin.
- Tuz, zerdeçal ve karabiber ekleyip karıştırın. Malzemeler pişen kadar kısık ateşte pişirin. El blenderi ile pürüzsüz hale getirin.
- Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine pul biber ekleyip az kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı servis kasesine alsın. Üzerine pul biberli yağ gezdirip servise sunun.
Püf noktası;
Çorbanın kıvamını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz