1.1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği yıkayın. Tencereye 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerine mercimek, yarıya böldüğünüz soğan, sarımsak ve limon ekleyip kapağını kapatın.
2. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğan ve sarımsağı tencereden alın. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip el blenderi yardımıyla pürüzsüz olana dek çekin.
3. Hazırladığınız favayı servis tabağına alın. Ortasını çukurlaştırın. Zeytinyağı gezdirip, pul biber, taze ve kuru soğan serpip servise sunun.
Afiyet olsun.
Püf Noktası
Favayı el blenderinden çekerken kıvamı size koyu gelirse sıcak su ile kıvamını açabilirsiniz, kıvamı yumuşak gelirse buzdolabında 2-3 saat bekletmeniz yeterlidir.