MERCİMEK FAVA

MERCİMEK FAVA

MALZEMELER

    • 1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
    • 1 adet soğan
    • Yarım limon
    • 3-4 diş sarımsak
    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1.5 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için

    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 2-3 sap taze soğan (ince doğranmış)
    • Çeyrek kuru soğan (ince doğranmış)

MERCİME FAVA NASIL YAPILIR?

  • 1.1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği yıkayın. Tencereye 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerine mercimek, yarıya böldüğünüz soğan, sarımsak ve limon ekleyip kapağını kapatın.
  • 2. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğan ve sarımsağı tencereden alın. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip el blenderi yardımıyla pürüzsüz olana dek çekin.
  • 3. Hazırladığınız favayı servis tabağına alın. Ortasını çukurlaştırın. Zeytinyağı gezdirip, pul biber, taze ve kuru soğan serpip servise sunun.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

    • Favayı el blenderinden çekerken kıvamı size koyu gelirse sıcak su ile kıvamını açabilirsiniz, kıvamı yumuşak gelirse buzdolabında 2-3 saat bekletmeniz yeterlidir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.