YUVALAMA

YUVALAMA

Malzemeler

1 su bardağı Hasata Osmancık Pirinç 

1 su bardağı haşlanmış Hasata Koçbaş Nohut

250 g dana kıyma

250 dana kuşbaşı eti (haşlanmış)

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabibiber

Yeteri kadar et suyu

 

Terbiyesi için;

1 su bardağı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

 

Üzeri için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

 

YUVALAMA NASIL YAPILIR? 

  1. 1 su bardağı Hasata Osmancık Pirinci yıkayıp iyice kurutun. Mutfak robotuna koyup un haline gelinceye kadar çekin. Kaseye kıyma, tuz, karabiber ve pirinç unu ekleyip iyice yoğurun. Minik bezeler yapın. 4 su bardağı et suyu koyduğunuz tencereye haşladığınız nohut ve etleri ekleyip karıştırın. Üzerine köfteleri ilave edin.
  2. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte köfteler pişene kadar pişirin. Terbiyesi için kaseye yoğurt yumurta ve un ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kaynayan çorbanızdan 1-2 kepçe kadar suyu terbiyeye ekleyip terbiyeyi ısıtın.
  3. Kaynayan çorbaya yavaş bir şekilde ekleyip hızlıca karıştırın. Kıvam aldıktan sonra tuz ekleyip karıştırın. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  4. Üzeri için tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine kuru nane ekleyip az kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı servis kasesine alın. Üzerine naneli  yağ gezdirip servise sunun.

Püf noktası;

Yağsız kıyma tercih edin

Et suyu olarak haşladığınız dana etinin suyunu kullanın

Çorbanın kıvamını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.