Malzemeler
1 su bardağı Hasata Osmancık Pirinç
1 su bardağı haşlanmış Hasata Koçbaş Nohut
250 g dana kıyma
250 dana kuşbaşı eti (haşlanmış)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabibiber
Yeteri kadar et suyu
Terbiyesi için;
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Üzeri için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
YUVALAMA NASIL YAPILIR?
- 1 su bardağı Hasata Osmancık Pirinci yıkayıp iyice kurutun. Mutfak robotuna koyup un haline gelinceye kadar çekin. Kaseye kıyma, tuz, karabiber ve pirinç unu ekleyip iyice yoğurun. Minik bezeler yapın. 4 su bardağı et suyu koyduğunuz tencereye haşladığınız nohut ve etleri ekleyip karıştırın. Üzerine köfteleri ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte köfteler pişene kadar pişirin. Terbiyesi için kaseye yoğurt yumurta ve un ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kaynayan çorbanızdan 1-2 kepçe kadar suyu terbiyeye ekleyip terbiyeyi ısıtın.
- Kaynayan çorbaya yavaş bir şekilde ekleyip hızlıca karıştırın. Kıvam aldıktan sonra tuz ekleyip karıştırın. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Üzeri için tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine kuru nane ekleyip az kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı servis kasesine alın. Üzerine naneli yağ gezdirip servise sunun.
Püf noktası;
Yağsız kıyma tercih edin
Et suyu olarak haşladığınız dana etinin suyunu kullanın
Çorbanın kıvamını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.