2.Üzerine soğuk su ve yarım çay kaşığı tuz atın. Yarım saat bekletip yıkayarak suyunu süzün.
3.Kuzu etleri ve 4 su bardağı su ekleyip etleri haşlayın.
4.Ayrı bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin.
5.Badem ve dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun.
6.İnce doğradığınız havucu ekleyip karıştırmaya devam edin. Yıkadığınız pirinci ekleyip kavurun, etleri ekleyin.
7.Son olarak 3 su bardağı et suyu, bezelye, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
8.Ocağın altını kapatıp 20 dk demlendirin. Sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun.
Püf Noktası;
Dilerseniz pilavı dana eti ile de hazırlayabilirsiniz.