<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>1 su bardağı Hasata <a title="Manisa Aşurelik Buğday" href="https://www.hasata.com.tr/hasata-manisa-asurelik-bugday">Manisa Aşurelik Buğday</a></li> <li>1 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut</li> <li>1.5/ 2 su bardağı yoğurt</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> <li>1.5 tatlı kaşığı kuru nane</li> <li>Yeteri kadar soğuk su</li> <li>1 tatlı kaşığı kuru nane</li> <li>4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">AYRAN AŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Hasata Manisa Aşurelik Buğday’ı tencereye alın.</li> <li><strong>2.</strong>Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.</li> <li><strong>3.</strong>Kaynadıktan sonra kısık ateşte buğday pembeleşinceye kadar pişirin. Buğday pişince tencereyi ocaktan alıp soğutun.</li> <li><strong>4.</strong>Derin bir kaseye yoğurt, tuz ve kuru nane ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.</li> <li><strong>5.</strong>Üzerine haşlamış olduğunuz Hasata <a title="Kırşehir Koçbaşı Nohut" href="https://www.hasata.com.tr/kirsehir-kocbasi-nohut-1-kg">Kırşehir Koçbaşı Nohut</a> ve soğumuş olan Hasata Manisa Aşurelik Buğday ekleyip karıştırın.</li> <li><strong>6.</strong>İstediğiniz kıvama göre soğuk su ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz soğuk ayran aşı çorbasını servis kasesine alın.</li> <li><strong>7.</strong>Üzerine kuru nane serpip sızma zeytinyağı gezdirin ve servise hazır.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Su, yoğurt, tuz ve kuru nane miktarını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.</li> <li>Dilerseniz dereotu da ekleyebilirsiniz.</li> </ul> </ul> </div> </div>