<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>2 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/hasata-koy-sofrasi-pilavlik-bulguru-1-kg">Hasata Köy Sofrası Pilavlık Bulgur</a></li> <li>1 su bardağı haşlanmış <a href="https://www.hasata.com.tr/yozgat-sultani-yesil-mercimek-1-kg">Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek</a></li> <li>1 adet soğan</li> <li>2,5 yemek kaşığı tereyağ</li> <li>2 çay kaşığı tuz</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>4 su bardağı su</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h3 class="detail-title">ANAKIZ PİLAVI NASIL YAPILIR?</h3> <ul> <li><strong>1.</strong> Tencereye tereyağını ekleyip eritin.</li> <li><strong>2.</strong> Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun.</li> <li><strong>3.</strong> 2 su bardağı Hasata Köy Sofrası Pilavlık Bulgur ekleyip 2-3 dk kavurun.</li> <li><strong>4.</strong> Tuz, karabiber ve dişe az gelecek şekilde haşlamış olduğunuz Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek ve suyu ekleyip az karıştırın.</li> <li><strong>5.</strong> Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte bulgur yumuşayan kadar pişirin.</li> <li><strong>6.</strong> 20 dk demlendirip servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası</h3> <ul> <ul> <li>Yeşil mercimeğin bulgur ile birlikte pişeceği süreyi dikkate alıp dişe gelecek kıvamda haşlayın.</li> </ul> </ul> </div> </div>