ANAKIZ PİLAVI

ANAKIZ PİLAVI

MALZEMELER

ANAKIZ PİLAVI NASIL YAPILIR?

  • 1. Tencereye tereyağını ekleyip eritin.
  • 2. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun.
  • 3. 2 su bardağı Hasata Köy Sofrası Pilavlık Bulgur ekleyip 2-3 dk kavurun.
  • 4. Tuz, karabiber ve dişe az gelecek şekilde haşlamış olduğunuz Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek ve suyu ekleyip az karıştırın.
  • 5. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte bulgur yumuşayan kadar pişirin.
  • 6. 20 dk demlendirip servise sunun.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

    • Yeşil mercimeğin bulgur ile birlikte pişeceği süreyi dikkate alıp dişe gelecek kıvamda haşlayın.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.