1 yemek kaşığı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
4-5 su bardağı su veya tavuk suyu
2 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
ANADOLU ÇORBASI NASIL YAPILIR?
1.Tencereye yıkadığınız kırmızı mercimek, bulgur, yeşil mercimek ve pirinci ekleyin.
2.Kaynamış olan 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Ardından kısık ateşe alıp malzemeler yumuşayana kadar pişirin.
3.Ayrı bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve unu alın. Çorbanızın suyundan 2-3 kepçe ekleyip çırpıcı veya el blenderi yardımıyla pürüzsüz olacak şekilde karıştırın.
4.Kaynayan çorbanıza yavaşça ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
5.Kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyin.
6.Sos tenceresine tereyağı ve zeytinyağını alın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Baharatları ekleyip 1-2 taşım kaynatın ve ocaktan alın.
7.Kaynayan çorbanıza ekleyip karıştırın.
8.Son olarak tuz ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.