1.Köfte için galeta unu hariç tüm malzemeleri(soğan,tuz,karabiber,yumurta) derin bir kaseye alın. Üzerine az az galeta unu ekleyip kıvamını alana dek yoğurun.
3.Pilav için Hasata Baldo Pirinci derin bir kaseye alın. Üzerine soğuk su ve yarım çay kaşığı tuz atın. Yarım saat bekletip yıkayarak suyunu süzün.
4.Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip ısıtın.
5.Üzerine tel şehriye ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
6.Pirinci ve kalan tuzu ekleyip kısık ateşte 5-6 dk kavurun. Üzerine kalan tuz ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
7.Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pilav suyunu çekip pirinç yumuşayana kadar pişirin.
8.Ocağın altını kapatıp 20 dk demlendirin.
9.Sos tenceresine tereyağı ekleyip erittikten sonra domates salçası ilave edip karıştırın. Ardından su ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip 1-2 dk orta ateşte kaynatın.
10.Hazırladığınız pilavı servis tabağına alın. Üzerine soslu köfteleri ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun.
Püf Noktası;
Köfteye damak tercihinize göre farklı baharatalar ilave edebilirsiniz.
Pirinci kavururken eklediğiniz tuz, pirincin daha diri kalmasına neden olur.