ALİ PAŞA PİLAVI

ALİ PAŞA PİLAVI

MALZEMELER

  • 400 g köftelik kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kızartmak için ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı Hasata Baldo Pirinç
  • 2-3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(sos için)
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası(sos için)
  • 1 su bardağı sıcak su(sos için)
  • Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz(sos için)

ALİ PAŞA PİLAVI NASIL YAPILIR?

    • 1.Köfte için galeta unu hariç tüm malzemeleri(soğan,tuz,karabiber,yumurta) derin bir kaseye alın. Üzerine az az galeta unu ekleyip kıvamını alana dek yoğurun.
    • 2. Yuvarlak ufak köfteler hazırlayın. Isıtmış olduğunuz yağda kızartıp tabağa alın.
    • 3.Pilav için Hasata Baldo Pirinci derin bir kaseye alın. Üzerine soğuk su ve yarım çay kaşığı tuz atın. Yarım saat bekletip yıkayarak suyunu süzün.
    • 4.Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip ısıtın.
    • 5.Üzerine tel şehriye ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
    • 6.Pirinci ve kalan tuzu ekleyip kısık ateşte 5-6 dk kavurun. Üzerine kalan tuz ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
    • 7.Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pilav suyunu çekip pirinç yumuşayana kadar pişirin.
    • 8.Ocağın altını kapatıp 20 dk demlendirin.
    • 9.Sos tenceresine tereyağı ekleyip erittikten sonra domates salçası ilave edip karıştırın. Ardından su ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip 1-2 dk orta ateşte kaynatın.
    • 10.Hazırladığınız pilavı servis tabağına alın. Üzerine soslu köfteleri ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servise sunun.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Köfteye damak tercihinize göre farklı baharatalar ilave edebilirsiniz.
    • Pirinci kavururken eklediğiniz tuz, pirincin daha diri kalmasına neden olur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.