<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>2 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/pilavlik-horasan-bulguru-1-kg">Hasata Pilavlık Kadim Horasan Bulguru</a></li> <li>4 su bardağı et suyu</li> <li>yarım kilo kuzu kuşbaşı</li> <li>1 adet kuru soğan</li> <li>3 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>1 tatlı kaşığı zerdeçal</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">ZERDEÇALLI BULGUR AŞI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>2 kaşık tereyağını eritin, üzerine et suyunu, zerdeçalı, karabiberi, tuzu ekleyin.</li> <li><strong>2.</strong>Hasata Pilavlık Horasan <a href="https://www.hasata.com.tr/bulgur">Bulgur</a>unu et suyunun içine ilave edin ve pişirmeye bırakın.</li> <li><strong>3.</strong>Bir yandan pilavın üzerine eklenecek kuşbaşı için; 1 yemek kaşık tereyağı ve soğanla beraber kuzu kuşbaşını iyice kavurun.</li> <li><strong>4.</strong>Pilavı dinlendirdikten sonra kâseye alıp üzerine kavurmayı koyarak servis edin.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Bulgur pilavını kısık ateşte ağır ağır pişirmenizi öneririz.</li> <li>Kuşbaşı etin daha yumuşak olması için kavurmadan önce kaya tuzu ile ovabilirsiniz.</li> <li>Bulgur pilavını bekletmeden servis etmenizi öneririz.</li> </ul> </ul> </div> </div>