ZERDEÇALLI BULGUR AŞI

ZERDEÇALLI BULGUR AŞI

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Pilavlık Kadim Horasan Bulguru
  • 4 su bardağı et suyu
  • yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

ZERDEÇALLI BULGUR AŞI NASIL YAPILIR?

    • 1.2 kaşık tereyağını eritin, üzerine et suyunu, zerdeçalı, karabiberi, tuzu ekleyin.
    • 2.Hasata Pilavlık Horasan Bulgurunu et suyunun içine ilave edin ve pişirmeye bırakın.
    • 3.Bir yandan pilavın üzerine eklenecek kuşbaşı için; 1 yemek kaşık tereyağı ve soğanla beraber kuzu kuşbaşını iyice kavurun.
    • 4.Pilavı dinlendirdikten sonra kâseye alıp üzerine kavurmayı koyarak servis edin.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Bulgur pilavını kısık ateşte ağır ağır pişirmenizi öneririz.
    • Kuşbaşı etin daha yumuşak olması için kavurmadan önce kaya tuzu ile ovabilirsiniz.
    • Bulgur pilavını bekletmeden servis etmenizi öneririz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.