TANDIR ÇORBASI

TANDIR ÇORBASI

MALZEMELER

  • yarım su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • yarım su bardağı haşlanmış Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesi
  • yarım su bardağı haşlanmış Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
  • yarım su bardağı Hasata Pilavlık Antep Bulguru
  • 4 yemek kaşığı kavurma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı toz kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

TANDIR ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  • 1.Tereyağını tencereye alın.
  • 2.Soğanı yemeklik doğrayıp erittiğiniz tereyağının üzerine ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kavurma ve kimyonu ekleyin.
  • 3.Et suyunu ilave edip karıştırın.
  • 4.Hasatanın bulgur ve bakliyatlarını, tuzu ve toz karabiberi ekleyin kısık ateşte haşlayın.
  • 5.Sarımsağı dilimleyip erittiğiniz tereyağında kavurun. Yağ köpürmeye başlayınca altını kapatıp baharatları ilave edin.
  • 6.Isıttığınız yağı çorbanın üzerine dökerek servis edin.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Hazırladığınız sosu doğrudan dökmek yerine çorbadan bir kepçe alarak sosla karıştırın. Sonrasında çorbanın üzerine ilave edin.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.