<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>yarım su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut</li> <li>yarım su bardağı haşlanmış <a href="https://www.hasata.com.tr/derinkuyu-kuru-fasulyesi-1-kg">Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesi</a></li> <li>yarım su bardağı haşlanmış Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek</li> <li>yarım su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/pilavlik-antep-bulguru-1-kg">Hasata Pilavlık Antep Bulguru</a></li> <li>4 yemek kaşığı kavurma</li> <li>1 adet kuru soğan</li> <li>2 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>5 su bardağı et suyu</li> <li>1 çay kaşığı toz kimyon</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> <li>1 çay kaşığı toz karabiber</li> <li>3 diş sarımsak</li> <li>2 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>1 tatlı kaşığı pul biber</li> <li>1 tatlı kaşığı kuru nane</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">TANDIR ÇORBASI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <li><strong>1.</strong>Tereyağını tencereye alın.</li> <li><strong>2.</strong>Soğanı yemeklik doğrayıp erittiğiniz tereyağının üzerine ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kavurma ve kimyonu ekleyin.</li> <li><strong>3.</strong>Et suyunu ilave edip karıştırın.</li> <li><strong>4.</strong>Hasatanın bulgur ve bakliyatlarını, tuzu ve toz karabiberi ekleyin kısık ateşte haşlayın.</li> <li><strong>5.</strong>Sarımsağı dilimleyip erittiğiniz tereyağında kavurun. Yağ köpürmeye başlayınca altını kapatıp baharatları ilave edin.</li> <li><strong>6.</strong>Isıttığınız yağı çorbanın üzerine dökerek servis edin.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Hazırladığınız sosu doğrudan dökmek yerine çorbadan bir kepçe alarak sosla karıştırın. Sonrasında çorbanın üzerine ilave edin.</li> </ul> </ul> </div> </div>