SÖMELEK KÖFTE

SÖMELEK KÖFTE

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Köftelik Antep Bulguru
  • 250 g çiğ köftelik kıyma (dana döşten yağsız iki kere çekilmiş et)
  • yarım çay bardağı irmik
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • yarım su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (sosu için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (sosu için)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane (sosu için)
  • 1 yemek kaşığı pul biber (sosu için)

SÖMELEK KÖFTE NASIL YAPILIR?

    • 1.Köfte için Hasata Köftelik Antep Bulguru'nu ve irmiği derin bir kabın içine koyup, üzerine sıcak suyu gezdirin. 5 dakika kadar hafif yumuşayıp, kabarmasını bekleyin.
    • 2.Soğanı rendeleyip sıkın ve suyunu atıp kıymaya ilave edin.
    • 3.Tuz ve biberleri de ekleyip 7-8 dakika kadar yoğurun. Dilerseniz karışımı mutfak robotuna aktarıp malzemeler macun kıvamına gelene kadar çekebilirsiniz.
    • 4.Tekrar yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.
    • 5.Karışımdan, elinizi bir kâseye koyduğunuz zeytinyağına batırarak küçük parçalar koparıp parçaları ister oval yani sömelek şekline, ister yuvarlak şekline getirin. Köfteleri bir tepside biriktirin.
    • 6.Diğer taraftan, 10 bardak sıcak suyu ve 1 çay kaşığı tuzu büyükçe bir tencereye aktarın. Kaynamaya başlayınca köfteleri aktarıp 12-15 dakika pişirin.
    • 7.Öte yandan sosu için bir tavaya tereyağını koyup eritin. Salçayı, nane ve pul biberi katıp 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
    • 8.İçine köfteleri aktarıp haşlama suyundan 1 bardak katıp 2-3 dakika pişirip ocaktan alın.
    • 9.Bir servis tabağına aktarıp sarımsaklı yoğurtla servis edin.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.