ORUK KEBABI

ORUK KEBABI

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulguru
  • 500 g tek çekim kuzu kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 100 g ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

ORUK KEBABI NASIL YAPILIR?

    • 1.Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulguru’nu yarım çay bardağı kaynar suyla karıştırın, açılmasını bekleyin.
    • 2.Sarımsakları iyice dövün.
    • 3.Soğanı rendeleyin.
    • 4.Cevizi ince ince doğrayın.
    • 5.Sonra tüm malzemeyi genişçe bir kaba alın, baharat ve salçayı da ilave ederek 10 dakika yoğurun.
    • 6.Yoğurduğunuz harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp, işaret parmağı büyüklüğünde şekil verip tereyağı sürdüğünüz tepsiye dizin.
    • 7.180°C derece fırında 15-20 dakika pişirin.
    • 8.Sonra tüm malzemeyi genişçe bir kaba alın, baharat ve salçayı da ilave ederek 10 dakika yoğurun.
    • 9.Bol sumaklı ve maydanozlu bir soğan piyazı ile servis edin.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Kebabı çiğnerken cevizlerin tane tane ağzınıza gelmesi için çok ince doğramayın.
    • Kebabı fırına atacağınız kabın içerisinde yoğurursanız, aromasını kaba vereceği için daha lezzetli olur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.