<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>1 çay bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/koftelik-horasan-bulguru-1-kg">Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulguru</a></li> <li>500 g tek çekim kuzu kıyma</li> <li>1 tatlı kaşığı biber salçası</li> <li>1 adet kırmızı biber</li> <li>1 adet yeşil biber</li> <li>1 adet kuru soğan</li> <li>5 diş sarımsak</li> <li>100 g ceviz içi</li> <li>1 tatlı kaşığı kuru nane</li> <li>2 çay kaşığı pul biber</li> <li>1 çay kaşığı çekilmiş karabiber</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">ORUK KEBABI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Hasata Köftelik Kadim® Horasan <a href="https://www.hasata.com.tr/bulgur">Bulgur</a>u’nu yarım çay bardağı kaynar suyla karıştırın, açılmasını bekleyin.</li> <li><strong>2.</strong>Sarımsakları iyice dövün.</li> <li><strong>3.</strong>Soğanı rendeleyin.</li> <li><strong>4.</strong>Cevizi ince ince doğrayın.</li> <li><strong>5.</strong>Sonra tüm malzemeyi genişçe bir kaba alın, baharat ve salçayı da ilave ederek 10 dakika yoğurun.</li> <li><strong>6.</strong>Yoğurduğunuz harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp, işaret parmağı büyüklüğünde şekil verip tereyağı sürdüğünüz tepsiye dizin.</li> <li><strong>7.</strong>180°C derece fırında 15-20 dakika pişirin.</li> <li><strong>8.</strong>Sonra tüm malzemeyi genişçe bir kaba alın, baharat ve salçayı da ilave ederek 10 dakika yoğurun.</li> <li><strong>9.</strong>Bol sumaklı ve maydanozlu bir soğan piyazı ile servis edin.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Kebabı çiğnerken cevizlerin tane tane ağzınıza gelmesi için çok ince doğramayın.</li> <li>Kebabı fırına atacağınız kabın içerisinde yoğurursanız, aromasını kaba vereceği için daha lezzetli olur.</li> </ul> </ul> </div> </div>