LEBENİYE ÇORBASI

LEBENİYE ÇORBASI

MALZEMELER

  • 3-4 yemek kaşığı Hasata Osmancık Pirinç
  • 1 bardak haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 300 g haşlanmış kuzu eti
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kilo yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

LEBENİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

    • 1.Kuzu etini 6 su bardağı suda haşlayın, tamamen pişince sudan alıp parçalayın ve tekrar aynı suya ekleyin.
    • 2.Hasata Osmancık Pirinç, tuz ve karabiberi kuzu etini haşladığınız suya ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
    • 3.Pirinçler açılmaya başlayınca haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut’u katın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
    • 4.Yoğurt, zeytinyağı, yumurta sarısı ve unu tencereye alın, çırpıcı yardımıyla karıştırın.
    • 5.Tenceredeki yoğurdu kısık ateşte aynı yönde çevirerek kaynayıncaya kadar karıştırın.
    • 6.Pişen etli karışıma kaynayan yoğurdu ekleyin ve üç dakika daha kısık ateşte pişirin.
    • 7.Tereyağını tavada eritin; içine kuru naneyi ekleyin ve çok yakmadan çorbanın üzerine dökerek servis edin.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Eti parçalarken bir bıçak yardımıyla daha küçük parçalara ayırırsanız, içimi daha rahat olacaktır.
    • İsteğinize bağlı olarak etin üzerindeki yağlı tabakaları elinizle ayırabilirsiniz.
    • Eklediğiniz un miktarını artırarak daha kıvamlı bir çorba elde edebilirsiniz.
    • Yoğurdu aynı yöne doğru yavaş yavaş pişene kadar karışıtırırsanız yoğurdun kesilmesini önlemiş olursunuz.
    • Çorbanın üzerine gezdirmek için kullandığınız yağa, yağ ısındıktan sonra baharatlarınızı ekleyin.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.