<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>3-4 yemek kaşığı <a href="https://www.hasata.com.tr/osmancik-pirinc-1-kg">Hasata Osmancık Pirinç</a></li> <li>1 bardak haşlanmış <a href="https://www.hasata.com.tr/kirsehir-kocbasi-nohut-1-kg">Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut</a></li> <li>300 g haşlanmış kuzu eti</li> <li>3-4 yemek kaşığı zeytinyağı</li> <li>1 kilo yoğurt</li> <li>1 adet yumurta sarısı</li> <li>1 yemek kaşığı un</li> <li>1 çay kaşığı kuru nane</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">LEBENİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Kuzu etini 6 su bardağı suda haşlayın, tamamen pişince sudan alıp parçalayın ve tekrar aynı suya ekleyin.</li> <li><strong>2.</strong>Hasata Osmancık <a href="https://www.hasata.com.tr/pirinc">Pirinç</a>, tuz ve karabiberi kuzu etini haşladığınız suya ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.</li> <li><strong>3.</strong>Pirinçler açılmaya başlayınca haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı <a href="https://www.hasata.com.tr/nohut">Nohut</a>’u katın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.</li> <li><strong>4.</strong>Yoğurt, zeytinyağı, yumurta sarısı ve unu tencereye alın, çırpıcı yardımıyla karıştırın.</li> <li><strong>5.</strong>Tenceredeki yoğurdu kısık ateşte aynı yönde çevirerek kaynayıncaya kadar karıştırın.</li> <li><strong>6.</strong>Pişen etli karışıma kaynayan yoğurdu ekleyin ve üç dakika daha kısık ateşte pişirin.</li> <li><strong>7.</strong>Tereyağını tavada eritin; içine kuru naneyi ekleyin ve çok yakmadan çorbanın üzerine dökerek servis edin.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Eti parçalarken bir bıçak yardımıyla daha küçük parçalara ayırırsanız, içimi daha rahat olacaktır.</li> <li>İsteğinize bağlı olarak etin üzerindeki yağlı tabakaları elinizle ayırabilirsiniz.</li> <li>Eklediğiniz un miktarını artırarak daha kıvamlı bir çorba elde edebilirsiniz.</li> <li>Yoğurdu aynı yöne doğru yavaş yavaş pişene kadar karışıtırırsanız yoğurdun kesilmesini önlemiş olursunuz.</li> <li>Çorbanın üzerine gezdirmek için kullandığınız yağa, yağ ısındıktan sonra baharatlarınızı ekleyin.</li> </ul> </ul> </div> </div>