KIYMALI BULGUR AŞI

KIYMALI BULGUR AŞI

MALZEMELER

  • 1.5 su bardağı Hasata Köftelik Antep Bulguru
  • 300 g kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay bardağı koruk suyu veya nar ekşisi
  • 1 avuç maydanoz
  • 50 g ceviziçi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • nar taneleri

KIYMALI BULGUR AŞI NASIL YAPILIR?

    • 1.Suyu kaynatın ve içerisine biber salçası, zeytinyağı, koruk suyu, pul biber ve tuz ilave edin.
    • 2.5 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatıp içerisine Hasata Köftelik Antep Bulgur'unu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika bekletin.
    • 3.Soğanı yemeklik doğrayın ve kıyma ile bir tavada kavurun.
    • 4.Kavrulan kıymanın üzerine ince kıyılmış maydanoz ve ceviz ilave edip altını kapatın.
    • 5.Salçalı suda beklettiğiniz Hasata Köftelik Antep Bulguru'nu iyice karıştırıp servis tabağının altına yayın.
    • 6.Bulgurun üzerine kavurduğumuz kıymayı ilave ederek servis edin.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.