HUMUS PAÇASI

HUMUS PAÇASI

MALZEMELER

  • 2 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • 100 g tereyağı
  • yarım bağ maydanoz
  • 2-3 parça kuzu kemiği
  • 3 diş sarımsak
  • 6 dilim kuru ekmek
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber

HUMUS PAÇASI NASIL YAPILIR?

  • 1.Kemik suyunda Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut’u 1 saat kadar iyice haşlayın.
  • 2.Haşlanmış nohudu blendera alın içine tahin, zeytinyağı, sarımsak, kimyon, limon suyu ve tuz ilave ederek akışkan muhallebi kıvamına gelene kadar et suyunda güzelce çekin.
  • 3.Ekmekleri ufak ufak doğrayıp servis tabağına yayın.
  • 4.Üzerine hazırladığınız muhallebi kıvamındaki humusu ilave edin.
  • 5.Tereyağında pul biber yakıp üzerine dökün.
  • 6.Bol maydanoz, kimyon ve sumak ilave ederek servis edin.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Sos için hazırladığınız tereyağını kahverengi olana kadar pişirin. Bu sayede humusunuz yanık aromalı olacaktır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.