HARPUT KÖFTE

HARPUT KÖFTE

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulguru
  • yarım kilo az yağlı dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (sosu için)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (sosu için)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (sosu için)
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan (sosu için)
  • 5 su bardağı su (sosu için)
  • 1 çay kaşığı tuz (sosu için)

HARPUT KÖFTE NASIL YAPILIR?

    • 1. Geniş bir tepsi içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve reyhan ilave edin.
    • 2.Üstüne bir yumurta kırın.
    • 3.Üzerine Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulgurunu ekleyin ve yavaşça birkaç dakika yoğurun.
    • 4.Ayrı bir tepside küçük yuvarlaklar halinde ortasını parmağınızla basarak şekillendirin.
    • 5.Sosu için tereyağında salçayı kavurun ve baharatlarını ilave edin. Ardından tuz ve elinizle ovalayarak reyhanı ekleyin. Baharatların kokusu çıkınca su ilave edin.
    • 6.Kaynayan sosun içine köfteleri ilave edin. Birkaç dakika pişirin.
    • 7.Köfteler şiştiğinde ocağı kapatarak servis edin.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Kaynatma yaparken bulgurun dağılmaması için yavaş yavaş yoğurun ve elinizi düz şekilde tutun. Böylece bulgur yumuşayacak, kıyma ile özdeşleşecektir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.