FIRINDA FALAFEL

FIRINDA FALAFEL

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1.5 (bir buçuk) çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

FIRINDA FALAFEL NASIL YAPILIR?

  • 1.Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohudu kaseye alın.
  • 2.Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip 1 gece bekletin. Ertesi gün yıkayıp suyunu süzün.
  • 3.Düdüklü tencereye nohut ve 3 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın.
  • 4.Düdüğünü kapattıktan sonra 20 dk haşlayın.
  • 5.Haşladığınız nohudu tencereden alıp süzün.
  • 6.Süzdüğünüz Hasata Koçbaşı Nohut soğuduktan sonra mutfak robotuna alın.
  • 7.Üzerine dörde böldüğünüz soğan, sarımsak, maydanoz, limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip püre olana kadar çekin.
  • 8.Bezeler koparıp yuvarlayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine falafelleri dizin.
  • 9.Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar (yaklaşık 20 dk) pişirin.
  • 10.Sıcak olarak servise sunun.
  • Not: Dilerseniz fırında pişirmek yerine ısıtmış olduğunuz yağda da kızartıp servise sunabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.