ERİŞTELİ NOHUT ÇORBASI

ERİŞTELİ NOHUT ÇORBASI

MALZEMELER

  • 3 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 200 g kuzu kuşbaşı (Çok ufak doğranacak)
  • 1 Su bardağı el yapımı erişte
  • 7 su bardağı kemik ve et suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • ½ yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet limon
  • ¼ çay bardağı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

ERİŞTELİ NOHUT ÇORBASI NASIL YAPILIR?

    • 1.Zeytinyağının yarısını tencereye alın, kuzu etini tuz ve karabiberi ilave edin, rengi değişinceye kadar kavurun.
    • 2.Kavrulan ete incecik doğradığınız soğanı ilave edin.
    • 3.Soğan kavrulunca salçayı ilave edip 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
    • 4.El yapımı erişteyi ekleyin ve biraz kavurun.
    • 5.Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohudu ilave edip iyice karıştırın sonra üzerine et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
    • 6.Erişteler iyice yumuşayıp kıvam alınca nar ekşisi, limon ve pul biberi ilave edin.
    • 7.Karıştırıp altını kapatın.
    • 8.Üzerine kalan zeytinyağını ve naneyi yakarak servise sunun.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.