<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>3 su bardağı haşlanmış <a href="https://www.hasata.com.tr/kirsehir-kocbasi-nohut-1-kg">Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut</a></li> <li>200 g kuzu kuşbaşı (Çok ufak doğranacak)</li> <li>1 Su bardağı el yapımı erişte</li> <li>7 su bardağı kemik ve et suyu</li> <li>1 çay bardağı zeytinyağı</li> <li>1 yemek kaşığı biber salçası</li> <li>½ yemek kaşığı domates salçası</li> <li>1 adet büyük boy kuru soğan</li> <li>2 adet limon</li> <li>¼ çay bardağı nar ekşisi</li> <li>1 tatlı kaşığı kuru nane</li> <li>1 çay kaşığı pul biber</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">ERİŞTELİ NOHUT ÇORBASI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Zeytinyağının yarısını tencereye alın, kuzu etini tuz ve karabiberi ilave edin, rengi değişinceye kadar kavurun.</li> <li><strong>2.</strong>Kavrulan ete incecik doğradığınız soğanı ilave edin.</li> <li><strong>3.</strong>Soğan kavrulunca salçayı ilave edip 2-3 dakika kavurmaya devam edin.</li> <li><strong>4.</strong>El yapımı erişteyi ekleyin ve biraz kavurun.</li> <li><strong>5.</strong>Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohudu ilave edip iyice karıştırın sonra üzerine et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.</li> <li><strong>6.</strong>Erişteler iyice yumuşayıp kıvam alınca nar ekşisi, limon ve pul biberi ilave edin.</li> <li><strong>7.</strong>Karıştırıp altını kapatın.</li> <li><strong>8.</strong>Üzerine kalan zeytinyağını ve naneyi yakarak servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> </div> </div>