ENGİNAR SARMA

ENGİNAR SARMA

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Baldo Pirinç
  • 4-5 adet kase enginar
  • 1 adet iri boy soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 6-7 dal ince kıyılmış dereotu
  • 6-7 dal ince kıyılmış taze nane
  • Yeteri kadar asma yaprağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Üzeri için

    • 1-2 adet dilimlenmiş soğan
    • 1 su bardağı su
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı

ENGİNAR SARMA NASIL YAPILIR?

  • 1. Hasata Baldo Pirinci derin bir kaseye alıp yıkayın.
  • 2. Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
  • 3. Suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine kuş üzümü, dolmalık fıstık, tuz, şeker, yenibahar ve karabiber ilave edip karıştırın, suyu ekleyin.
  • 4. Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp pirinç dişe gelecek kıvamda pişirin. Ocaktan almaya yakın yeşillikleri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • 5.2 asma yaprağını arka arkaya dizin. Ortasına 1 adet enginar kase koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar dolma harcı koyun. Kenarlarında ki yaprak ile kapatın. Son olarak üzerine 1 adet asma yaprağı daha koyup kapatın.
  • 6. Tencereye sarmaları koyun, üzerine zeytinyağı ve su gezdirin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte malzemeler pişene kadar pişirin. Hazırladığınız sarmayı dinlendirdikten sonra servise sunun.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

    • Enginarlar haşlanmadan kullanılmalı.
    • Dolma harcının dişe gelecek kıvamda olmasına dikkat edin aksi taktirde enginar ile fazla pişebilir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.