1. Hasata Baldo Pirinci derin bir kaseye alıp yıkayın.
2. Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
3. Suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine kuş üzümü, dolmalık fıstık, tuz, şeker, yenibahar ve karabiber ilave edip karıştırın, suyu ekleyin.
4. Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp pirinç dişe gelecek kıvamda pişirin. Ocaktan almaya yakın yeşillikleri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
5.2 asma yaprağını arka arkaya dizin. Ortasına 1 adet enginar kase koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar dolma harcı koyun. Kenarlarında ki yaprak ile kapatın. Son olarak üzerine 1 adet asma yaprağı daha koyup kapatın.
6. Tencereye sarmaları koyun, üzerine zeytinyağı ve su gezdirin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte malzemeler pişene kadar pişirin. Hazırladığınız sarmayı dinlendirdikten sonra servise sunun.
Afiyet olsun.
Püf Noktası
Enginarlar haşlanmadan kullanılmalı.
Dolma harcının dişe gelecek kıvamda olmasına dikkat edin aksi taktirde enginar ile fazla pişebilir.